Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Puterea de-a alege

Ca de obicei ... omul este facut pentru a alege in viata dintre bine si rau.Acest termen de "a alege" este deseori intalnit in viata fiecaruia dintre noi dar mai ales pe plan sentimental.A fi pus in situatia de-a decide in privinta anumitor lucruri nu este un lucru usor, dar problema cu care te confrunti poate fi rezolvata doar cu o concentrare maxima asupra acelui element.

De multe ori ne auzim prietenii sau cunostintele ca nu stiu cum sa se imparta intre familie si job, fiind nevoiti sa neglijeze una dintre parti.Nu doar aceasta latura a impartirii intre doua lucruri este foarte intalnita ci si acea nefireasca relationare intre doi indragostiti, ducandu-ma la ideea ca unul dintre parteneri este mai mereu neglijat de celalalt din diverse motive rupand acea legatura spirituala dintre ei, ducand la despartire.

O alegere se poate poate fi definita in doua moduri: o alegere simpla (fara prejudecati) si o alegere periculoasa (care de multe ori atrage si consecinte).

Alegerea simpla este intalnita de noi oamenii, de foare multe ori in viata, fiind nevoiti sa trecem peste ele cu usurinta, formandu-ne o mentalitate si o tarie superioara altora.Ca exemplu al aceste alegeri poate fi acea impartire intre scoala (liceu, facultate) si serviciu, datorata lipsei unui trai decent, fiind nevoiti sa muncim pentru a ne putea intretine dar si pentru a ne continua studiile.

A doua alegere, cea periculoasa, ne este "oferita" in viata de putine ori (depinde de fiecare om) dar consecintele ei ne poate atrage ponoase.Un exemplu al acestei decideri poate fi si dificultatea alegerii unei fete/baiat, cand vine vorba despre o relatie ce este pe cale sa inceapa.Aceasta stabilire a unor reguli in privinta  alegerii persoanei iubite poate duce la o intorsatura inimaginabila, datorata "stagnarii in timp" a alegerii. Aceasta "stagnare in timp" este de multe ori decisiva intr-o relatie, deoarece acel momentul  ne poate atrage foarte mult rau sau poate chiar bine.

Mai pe inteles; cand  o fata sau un baiat se indragosteste de cineva, intervine acea alegere "de inceput", cand nu stie ce sa faca in privinta unei viitoare relatii.Aceasta "teama" intervine din motivul urmarilor pe care le poate lasa o relatie prost conceputa, avand un efect dramatic cand vine vorba despre sentimentele traite la o despartire a unei relatii care a luat sfarsit din cauza "neportivirii de caracter".

Sunt multe tipuri de alegere in viata, dar nu exista timp pentru a le scrie. Lucru cel mai important din aceasta postare este acela ca, oricat de grea este alegerea ce intervine in viata unui om, ea nu trebuie sa ne doboare si nici sa ne bage in pamant, asa cum au factu-o multi altii.Fiti atenti ce alegeti in viata si nu uitati ca o relatie nu se poate concepe decat prin alegerea foarte atenta a ambilor parteneri.

Va multumesc si va spun "ca de obicei" ..... Sa traiti fericiti !

2 comments: