Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Lumea de azi

Ca de obicei .... lumea de astazi s-a intors cu susul in jos.Lucrul pe care vreau sa il spun este ca nu mai ii ca si inainte ; ma gandesc la lucrurile pe care ti le permiteai sa le cumperi de la magazin sau la vacantele petrecute departe de casa .Acum totul s-a schimbat, de cand cu asa zisa "criza economica" lumea incepe sa isi piarda controlul ;nu vedeti? de la spargeri ,la violuri sau de la sinucideri pana la greva foamei. Din cate stiu si am vazut eu pana acum orice criza economica se termina cu un razboi mare (asa cum au fost primele doua) dar sper ca sa nu se repete istoria si sa putem traii linistiti in pace si in iubire.

Ma ingrozeste faptul ca multi tineri din ziua de astazi recurg la anumite fapte ,cum ar fi sinuciderea.De fapt ei nu inteleg de ce au venit pe lume si ca fiecare avem un rost in viata asta ...nu am venit asa ...doar sa respiram aerul degeaba ci ca sa descoperim si sa ne descoperim.
Am vazut la televizor ca in Targu Jiu mai multi tineri au recurs la sinucidere din motivul ca o tanara care a citit o carte despre sinucidere s-a aruncat in Jiu iar restul din" spiritul de turma" pe care romanii il au inascut au trecut si ei la fapta.

Ce este ingrozitor iarasi ? Faptul sa toti oamenii alearga dupa diferite lucruri cum ar fi bani ,masini ,case sau alte lucruri pe care ne ocupa viata si nu isi dau seama ca intr-o zi le vor pierede pe toate.Poate spuneti ca nu ! Dar va dau un exemplu : Carlos Slim Helu , cel mai bogat om din lume nu v-a lua nimic dupa el si culmea! nu le da nimic din averea lui copiilor.

O alta perspectiva a schimbarii acestei lumi este faptul ca , tot mai multi tineri nu mai au nici un resentiment fata de oamenii invarsta si de profesori, zic asta in calitate de elev si cetatean al unei tari europene din sec. 21 unde , in mod normal ar trebuii sa ne comportam cat se poate de civilizati cu cei mai invarsta.Nu spun asta doar sa ma aflu in treaba ci o spun din proprie experienta ,avand colegi,prieteni sau cunostinte care practica asemenea copilarii.

Din toate cate am spus .....reiese faptul ca viata "este frumoasa" si merita traita....chiar merita traita!!

Va multumesc si va spun "ca de obicei" ..... Sa traiti fericiti!

6 comments:

  1. mie mi se pare ca nici pace si iubire nu mai este toti isi dau in cap pentru 10 lei

    RăspundețiȘtergere
  2. am vrea noi sa traim fericiti=))

    RăspundețiȘtergere
  3. da asa este.....macar cu gandul sa fim la "a traii fericiti" ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. da da si gandul acela are o limita

    RăspundețiȘtergere
  5. adi nici un gand macar nu ne permitem in tara noastra a frumoasa:-<

    RăspundețiȘtergere
  6. lumea de azi e asemenator ca in filmul 2012 nu face nimeni nimic pentru altul asa ca semeni sa se ajute numai cand ii da unu un semnal poate nici atunci ... nimeni nu mai face bine de buna voie ca stie ca daca face bine cuiva il va loa de prost / proasta lumea sa schimbat dramatic si faza este ca nu in bine ci in rau

    RăspundețiȘtergere