Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Bacalaureatul

Ca de obicei ... in fiecare an, elevii romani dau acel numit, bacalaureat, cu o mare teama si scarba imensa, pe care multi dintre ei i pica.
Acest BAC, face din majoritatea elevilor din Romania sa isi piarda increderea in sine si lipsa de-a avea cunostinte exacte despre materia ce ii foloseste pentru viitor in domeniul ales, ei tocind acele carti din care este dat examenul.
Ce este si cu acest BAC? ...va spun eu...o mare prostie savarsita din generatie in generatie, intr-o contunua schimbare si reorganizare la care i-au parte miile de elevi ai claselor a XII-a.
La fiecare schimbare in fruntea ministerului educatiei, se gaseste cate unul sa introduca noi probe de evaluare a competentelor elevilor tarii, fiind un mod nedrept de-a buimacii pe acei elevi.

In ce an ati vazut voi, ca un ministru sa nu faca macar o reforma in invatamant.Sunt sigur ca nici unul! Vedeti!? Tocmai aceste schimbari fac din invatamantul romanesc sa "piara" in fata altor sisteme eficiente din strainatate.

Bacalaureatul de anul acesta a fost poate cel mai de temut examen din ultimii 20 de ani deoarece s-au impus legi ca, scolile in care se dau examenele, sa fie dotate cu echipamente de supraveghiere iar profesorilor, inspectii severe.Aceasta lege, inca de la propunere, a fost respinsa in randul sindicatelor deoarece nu este un mod favorabil de-a face BAC-ul un examen sigur.

Poate nu aceasta lege ii face pe romani sa se infurie pe conducere, ci felul in care decurge aceasta "supraveghere", deoarece romanii, cum sunt inventivi, fac din scolile "slabe" sa promoveze elevi prost pregatiti la facultate, iar scolile "bune" sa ramana cu elevii pregatiti.

Ce vreau sa spun cu aceasta afirmatie , este faptul ca, in scolile din Timisoara (locul in care locuiesc si in care sunt elev) dar si in alte orase, elevii din scolile de "prima clasa" nu au putut copia, find supravegheati cu o mare strictete, iar in scolile de "ultima clasa" au putut copia in voie, alteori cu caietul pe banca.
Nu sustin ideea de-a copia...nu!...dar nu putem lasa ca, in unele licee sa fie lasati sa copieze iar in altele ba.

Acest "joc" cu viitorul elevilor romani face in asa fel, ca universitatile din Romania sa ajunga codase in topul facultatilor din Europa, ajungand la un numar foarte mare de elevi slab pregatiti pe bancile lor.

Acest BAC, a devenit deja o "ironie a sortii" data romanilor deoarece ministerul educatiei schimba in fiecare an progama scolara, intr-un mod abuziv, in care elevii sunt total "ametiti" de aceste schimbari.

Va multumesc si va spun "ca de obicei" ..... Sa traiti fericiti!

1 comments:

  1. e un mare cacat :| nu mai putem copia dar nu este asta :P... dar subiectele sunte extrem de grele au recunoscut si profesorii de la mine de la scoala

    RăspundețiȘtergere