Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Tradator sau patriot ?


Ca de obicei ... se vorbeste deseori in presa, despre diverse scandaluri, dar unul mi-a atras atentia: noua afirmatie a lui Basescu in care spune ca regele a fost un tradator.
Adevarat sau nu!? Basescu stie el ce stie! Nu zic asta pentru a-i tine apararea dar ca sef de stat, esti tot timpul la curent cu cele mai mari secrete de stat.

Aceasta afirmatie nu este singura in care "dragul" nostu Base a spus pe postul public de televiziune, ci a doua dupa cea in 2006, in care a afirmat ca regele a luat parte direct, la distrugerea partidelor politice si a continuitatii constitutionale ale statului roman, prin abdicarea fortata a sa.

Aceste doua afirmatii nu fac altceva decat sa denigreze intr-un mod abuziv familia regla a Romaniei, facandu-i pe cetatenii acestei tari sa creada ca regele a fost un tradator al patriei si poporului nostru.

Tradator sau patriot ... este un subiect pe care il putem discuta ore in sir dar fara rost deoarece, nu stim exact ce s-a intamplat in acea perioada, adevarul stiindu-l doar acei care au trait acele vremuri.

De multe ori am auzit povestea ca: regele impreuna cu suita regala au parasit tara, dupa abdicarea de la tron, cu un tren burdusit de bogatiile tarii (aur, tablouri scumpe, bijuterii si multe altele), lasand in urma sa o tara fara conducator si fara aparare.

Aceasta poveste nu o spun din lipsa de cunostinta ci din faptul ca, vara trecuta am fost la bunici iar, intr-o seara, am iesit afara la strada, pe banca, iar de la o discutie la alta, am inceput sa vorbim si despre vremurile cand aceasta tara a fost condusa de catre regele Mihai.

Cum erau mai multi oameni in varsta la strada ... a inceput sa se discute ba despre greutatile pe care le aveau in trecut (seceta din '40) dar si despre degustarea imensa pe care o au, cand aud de Mihai I al Romaniei.
Discutia s-a incheiat atunci cand un vecin ce statea de vorba cu noi a spus ca l-a vazut cu ochii lui ,pe rege, plecand cu trenul (burdusit de lucruri de valoare).
Dansul marturisea acele intamplari intr-um mod concret si sincer deoarece, cum lucra la CFR (la o vama de frontiera - unde regele a poposit ultima oara in Romania)...a avut prilejul de-al intalnii pe rege,care era usor speriat de cele intamplate.
Nu stim cum era mai bine sa fi facut dar in opinia mea, spun: ca un conducator (rege) al unei tari ar fi trebuit sa isi de-a viata pentru poporul sau, nu sa fuga (rusinos) si sa lase tara pe mainile comunistilor.

Nu putem spune nici ca a fost un tradator, pentru ca nu a lasat sa fie omorati acei studenti dar nici patriot deoarece a lasat tara pe mainile comunistilor.

Imi pare rau ca vad la TV aceste lucruri mizerabile, dar mai ales ca in vremea regalitatii, Romania "a dus-o" cel mai bine iar
acum vedem cum mica noastra tara se prabuseste sub ochii nostrii.

Pacat ... mare pacat, ca sunt asemenea discutii pe tema plecarii lui Mihai I din tara si mai ales a tradarii acestui neam vechi de mii de ani.


Va multumesc si va spun "ca de obicei" ..... Sa traiti fericiti!


1 comments: