Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

O iubire frateasca

Ca de obicei ... cand incepi sa ai anumite sentimente pentru o persoana, lumea ti se pare a fi o joaca.

Atunci cand esti indrogostit, viata pare frumoasa iar tot ce te inconjoara este total schimbat, iubitul/iubita fiind ca un centru al universului tau.In primele clipe ale noii relatii (zile, saptamani, luni) persoana de care te-ai indragostit apare in fata ta ca perfectiunea intruchipata si imaginata (in mintea ta), devenind un simbol al perfectiunii.

Totul este trecator! Nu spun asta doar pentru ca asa simt ci o spun ca, de multe ori in viata am observat ca aceasta "iubire perfecta" se transforma intr-o simpla obisnuinta, devenind o monotonie bolnava si iremediabila, finalizad cu o despartire dureroasa.

Acesta obisnuinta este datorita faptului ca unul sau ambii parteneri nu isi dau silinta sa intretina armonia unei relatii stabile, transformand-o intr-o acomodare plictisitoare de care cu greu scapi, find nevoit sa recurgi la asa numitele "pauze de relatie".Aceste pauze sunt descrise ca find perioada propice a reevaluarii gandurilor si sentimentelor personale.Din experienta mea (frageda ce-i drept) pot spune ca aceste pauze nu sunt altceva decat un prim pas spre despartire, dar cateodata poate fi considerata ca "o gura de oxigen".

Sa o/il iubesti dar sa nu o/il mai doresti este cea mai dureroasa parte a unei relatii deoarece acel sentiment de fraternitate excesiva (il simti ca un frate pe partener) ce a fost dobandita in delungul relatiei in locul unei iubiri pline de dragoste a afectat intr-un oarecare fel relatia destramand-o.

Deseori aceste relatii, care au fost intrerupte din cauza acestui sentiment de fraternitate, sunt redobandite datorita acelui sentiment de singuratate si a lipsei de partener(a).
Aceste relatii "reimprospatate" nu sunt deseori cea mai buna alegere deoarece - cum e vorba romaneasca - "ciorba reincalzita nu mai e buna", duce din nou la cearta, urmand cu o despartire dezamagitoare .

Va multumesc si va spun "ca de obicei" ...... Sa traiti fericiti !

0 comments:

Trimiteți un comentariu