Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Nu e pentru mine

Ca de obicei ... o persoana se cunoaste cel mai bine pe el insusi dar cateodata nici pe el.Acest fapt determina autocunoasterea in situatii vitale ale vietii, confruntandu-ne cu momente decisive si de concentrare maxima, in luarea unor decizii finale.

Ce vreau sa spun cu asta, este faptul ca depinde foarte mult de autocunoasterea noastra in momente sensibile ale vietii (intemeierea unei familii, cautarea unui loc de munca, un loc stabil, decizii legate de sanatate).

Eu vreau sa ma axez mai mult in aceasta postare pe faptul ca trebuie sa avem foarte mare grija in alegerea unei perechi (iubit/iubita), pripindu-ne cu alegerea pe care urmam sa o facem.

De multe ori sustinem argumente diferite legate despre finalizarea unei relatii, ce la inceput parea ca ar fi fara de sfarsit (evitand sau ascunzand adevaratul aspect al despartirii).

Aparenta unei relatii fericite ascunde foarte multe defecte, pe care le trecem cu vederea datorita sentimentului de "euforie" pe care il avem atunci cand suntem indragostiti.Defectele persoanei iubite sau disparitia iluziei ca are o imagine perfecta apare atunci cand constientizam ca nu este potrivita pentru noi din punc de vadere al "superioritatii". Aceasta schimbare de gandire in privinta idealului poate fi determinata de lipsa de incredere in propria persona, formandu-ne o imagine inferioara in fata persoanei iubite, simtindu-ne stanjeniti de prezenta noastra in fata celuilalt.

"Nu e pentru mine" este primul argument in luarea deciziei finale, aceleia de despartire.De multe ori constientizam foarte tarziu ca cel de langa noi merita mult mai mult fata de ce putem noi sa ii oferim.Prelungirea unei relatii ce are ca piedica aceasta diferenta de personalitate superioara in fata noastra duce ce multe ori la mustrari de constiinta si nenumarate certuri inutile, finalizandu-se cu o despartire dureroasa.

Eu recomand, din experienta proprie, ca mai bine este sa alegem cu mare grija ceea ce dorim sa facem legat de dragoste, evitand persoanele ce constientizam ca ne sunt "superioare" noua prin comportamentul si sufletul lor.Daca doriti sa dezbatem mai pe larg acest subiect, ma gasiti la rubrica de mai jos unde putem sa tragem o concluzie din ceea ce am spus in postare. Astept comentariile voastre.

Va multumesc si va spun "ca de obicei" ...... Sa traiti fericiti !

0 comments:

Trimiteți un comentariu