Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Razboi in dragoste

Ca de obicei ... o casnicie se bazeaza pe foarte multa incredere si respect.Cand vine vorba de incredere, multi dintre noi se sfiesc sa vorbeasca despre aceasta tema. Increderea in partenerul de viata este foarte importanta.Ea denota faptul ca acea casnicie are o baza stabila iar legatura dintre parteneri este foarte stransa.

Cand aceasta incredere dispare, intervine acea tachinare continua intre parteneri, devenind un asa fel "razboi in dragoste". Tachinarea aceasta este manifestata mai ales prin cuvinte grele sau chiar mesaje scurte (SMS, statusuri, postari scurte pe site-urile de socializare) care au o tinta directa ... si anume, iubitul/iubita. Aceste mesaje sunt adresate partenerului in ideea de atragere a atentei, facandu-l sa mediteze mai mult asupra relatiei, dar intr-un mod gresit, inervandu-l.

Gasim deseori indragostiti ce isi transmit mesaje de tipul "Astept mai mult de la tine" sau "Am invatat de la viata ca dragostea e trecatoare" si multe altele, care confera posibilitatea unuia dintre ei sa se exprime liber dar cu un limbaj subinteles.

Razboiul in dragoste se poate manifesta si prin ultimele momente ale unei casnicii sau relatii in care cei doi nu se mai iubesc dar din cauza aparentelor "trag de relatie", facandu-si mult rau unul altuia prin vorbe grele si actiuni nepotrivite pentru o relatie (facutul de ras in fata apropiatilor, vorbitul intr-un mod ironic cu partenerul sau prin vorbe usturatoare).

De multe ori incercam ca, relatia pe care o avem sa tina cat mai mult si sa aparem in fata celorlalti ca fiind "perechea perfecta", da in spatele aparentelor sta de multe ori foarte mult discomfort deoarece ducand relatia intr-un "puct mort", sigurat unul dintre parteneri se plictiseste de celalalt si in loc sa ii spuna ca "s-a terminat" il chinuie prin fapte si gesturi nepotrivite.De expemplu, cand un baiat se duce in fata iubitei sale si ii spune "ti-a fost dor de mine?" si fata ii raspunde "nu" (dar in gluma), baiatul face "fata de catelus" si arata ca s-a suparat.Fata cand il vede ii spune duios " hai nu te supara!" car in mintea ei spunandu-si "iarasi face fata aia? cat de penibil este!", duce la ideea ca in acea relatie, ceva nu merge sau poate exista un fel de "relatie de subsol", in care aparentele de dragoste sunt in contradictoriu cu ce simte persoana respectiva defapt.

Sunt foarte multe tipuri de razboaie in dragoste, cum ar fi si acel "razboi al comenzilor", in care partenerul/partenera isi obliga persoana iubita sa faca ceva pentru el/ea, cu forta ("vreau sa nu mai vorbesti cu nimeni pe messenger" sau "nu vreau sa te mai intalnesti cu tipul/tipa aia ca maenerveaza fata ei") dar un singur lucru trebuie sa nu il uitam, acela ca nimeni si nimic nu ne tine intr-o relatie, decat dragostea pura !

Iubiti-va mult si din inima ca de sus ne este dat sa iubim.Nu uitati ca dragostea se bazeaza pe incredere si respect si nu va ascultati asa zisii prieteni care va fac ca va vedeti partenerul ca pe un dusman, nu ca pe un iubit.Aveti incredere in persoana iubita si niciodata sa nu ajungeti la un "razboi in dragoste".


Va multumesc si va spun "ca de obicei" ...... Sa traiti fericiti !

0 comments:

Trimiteți un comentariu