Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Sufletul ... comoara noastra


Ca de obicei .... cu totii stim ca Dumnezeu a creat universul, pamantul dar si pe om ,caruia i-a daruit sufletul. In fiecare zi a unui om ,sufletul este pus la grele incercari ,de multe ori find hartuit, badjocorit si alteori ranit.Lumea in care traim ne da posibilitatea de-a iubii ,de-a simtii si de-a traii dar, in mediul in care ne desfasuram, exista si foarte multi oameni rai, care nu incearca altceva decat sa profite de noi si de sufletul nostru.

Sunt sigur ca aveti inprejurul vostru, oameni care sunt de felul lor mai darnici sau mai sensibili fata de alte persoane(copii sau batrani) ... eee ... acele persoane sunt totdeauna expuse in fata acelor "hiene" care scot din acele persoane tot ce au mai bun ,lasandu-le impresia ca au facut ceva bun.

Vedeti ! Aceasta e lumea in care traim, cu trup dar si cu suflet, care face tranzitia spre rai sau iad.Cum bine stiti ,sufletul este doar o iluzie a conceperii noastre ,ca oamneni sau mai putem spune ca este substanta spirituala care da omului viata si de care nu ne putem despartii niciodata deoarece este vesnic, asa cum ne-a invatat Sfanta Traditie a Bisericii.

Societatea in care traim ,s-a schimbat foarte mult in ultimul timp ... iar o data cu societatea .... s-a schimbat si gandirea si sufletul omului. Omul din ziua de azi nu mai are timp dar nici chef sa isi incarce propriul suflet, mergand la biserica sau facand o fapta buna ,el cazand in "gura iadului" ,facandu-se o persoana rea.Dumnezeu ne-a incredintat sufletul pentru al pastra si pentru al pretuii ,nu pentru al badjocorii cu diverse fapte savarsite.

Sufletul ... comoara noastra ,este subiectul care ne trezeste la realitate ... acea realitate, de a vedea cum fiecare dintre noi ,avem un suflet pe care trebuie sa-l pretuim.

Va multumesc si va spun "ca de obicei" ..... Sa traiti fericiti!

3 comments:

  1. uni doar atat au alti au mult mai mult dar cand vor fi la ziua judecatii nici ei nu o sa mai aive atatea

    RăspundețiȘtergere
  2. Acele persoane chiar cred ca stiu sa isi 'conduca' bine viata, fara a asculta de sfaturile nimanui, dar cand vor ajunge la ani batranetii si va avea timp sa gandeasca la persoanele care lea facut rau pe parcursul vietii lor, vor avea sa sufere si cum spune si MR.Halloween "Ca De Obicei" roata se intoarce....

    RăspundețiȘtergere