Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Joaca cu viata

Ca de obicei .... in lumea in care traim exista tot felul de doctori care devin din voie sau nevoie ,un "al doilea Dumnezeu". In Romania ne confruntam de multe ori cu spitale de categoria a III-a unde termenul de "sanitar" este de mult uitat.Asa sunt si medicii .... oameni in varsta (caci cei tineri au pleca) care sunt ca niste hiene lihnite dupa bani ,aparand in fata noastra cu un tupeu grazav ,cerandu-ne bani.Acesti medici au si ei partea lor de vina ,caci romanul e tot romana si pana nu castiga un ban in plus (fie el furat) nu se potoleste, dar marea vina o au cei de la conducerea tarii care in loc sa aloce bani pentru sanatate ,dau banii pe tot felul de prostii ,unele mai scumpe ca altele.

Sanatatea in Romania este intr-un colaps total .... si nu mai are rost sa spun ... pentru ca se stie acest lucru , dar daca tot traim intr-o tara europeana a sec. XXI ,ar trebuii sa se schimbe ceva (in bine) .Ajutorul pe care sanatatea ar trebuii sa o aibe consta in faptul ca fiecare dintre noi ,mai ales doctorii ,sa se implice si sa formam acea uniune a sanatatii ,pentru a traii mai bine.Vedeti, defapt acea implicare da mari batai de cap multor romani ,care sunt deja dezgustati de felul in care spitalele isi primesc pacientii.Modul in care doctorii si asistentii "intampina" pacientii, face din Romania o tara din lumea a III-a in care sanatatea este pusa pe ultimul loc .... ea find lasata in urma "autostrazilor suspendate" sau a "turismului romanesc " cu frunza aceea furata .

Pericolul pe care ne paste pe fiecare cetatean al acestei tari este inimaginar dar nu este comparabil cu cel pe care copii si nepotii nostrii il vor avea.Stilul in care romanii pleaca in strainatate ne arata viitorul sumbru pe care o sa il avem in viitorul apropiat ,lasand in tara medici cu slaba pregatire, care decima populatia intr-un mod alarmant. Nu zic ,ca toti mediicii sunt asa !! Dar felul in care ne sunt prezentati in toate reportajele de stiri si de radio-televiziule ne duce cu gandul ca suntem o tara nesigura ,in care locuitorii sai se tem sa mearga la doctor.

Lasand la o parte modul in care doctorii isi castiga banii pe langa salariu, un lucru este iasrasi necert, felul in care se poarta cu pacientii! Nu este admisibil ca un om cu facutate sa se comporte cu oamenii intr-un asemenea hal.Va mai amintiti de acea batranica care a murit pe drum ,intre spitale? Ea, saraca avea doar o amarata de apendicita pe care doctorii au tratat-o cu o incompetenta extraordinara si ca urmare ,a murit .Acesta este doar un singur caz aparut in presa ,mai sunt multe altele ca si aceasta poveste trista ,cu sfarsit crunt.

Daca am trata "sanatatea noastra" cu seriozitate ,poate si medicii ar trata-o la fel; spun asta datorita "idioteniei" unora dintre noi care "iau medicamente dupa ureche" si ajung la spitale in stare critica ,alteori chiar morti. Datorita felului in care unii oameni au crescut si in care au fost instruiti ,sanatatea din Romania a dobandit un termen comun, care se refera la incapaciatatea umana de-a lucra intr-un mediu ostil ,mai pe scurt ,doctorii find nevoiti sa-si desfasoare activitatea in spitale infecte unde pacientii sunt primiti ca la "groapa de gunoi".


Va multumesc si va spun "ca de obicei" ..... Sa traiti fericiti!

4 comments:

  1. Sa traiti daca mai puteti doamne fereste sa patim ceva ca daca ajungem la spitalele din romania nici nu te baga in seama daca nu le dai 10 lei pe putin

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,ai mare dreptate!Din pacate foarte multe cadre pleaca...si motive sunt destule sa o faca.Sunteti foarte tineri si nu ar trebui sa fiti ingrijorati pt asa ceva,nu la anii astia,dar e bine ca o faceti...Poate reusiti voi,generatia voastra sa schimbati mai multe si asa ne intoarcem si noi acasa... :)

    RăspundețiȘtergere