Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Prieten sau dusman ?


Ca de obicei ... oamenii ,in general ,au format intotdeauna comuniuni intre ei ,aceasta couniune numindu-se si "PRIETENIE".
Prietenia este defapt acea legatura sau armonie legata intre doi oamnei (fie de sexe diferite ,fie de acelasi sex) care se desfasoara in mod sincer fara rezerve a gandurilor si simturilor tale fata de alta persoana.

Prietenia poate fi denumita ,ca o planta care se naste, creste si moare o data cu trecerea in nefiinta a unuia dintre prieteni ,fiind ca o chitara ce are doua corzi si care vibreaza la unison.Prietenia nu poate fi descrisa in cuvinte ... ea fiind traita .... aceasta legatura spirituala avand un sacrificiu imens .De multe ori o prietenie este legata atunci cand suntem copii sau cum se mai spune "o prietenie se leaga cel mai bine ,in liceu" asa ca prietenia a exista si va exista in contunuare.

Sa fi prieten cu cineva ... nu este greu , din contra ,e chiar simplu dar sa strici o prietenie este foarte usor ... felul in care o prietenie este strans legata si modul in care cei doi se inteleg ,face ca aceasta sa fie foarte fragila.Ce este foarte urat intr-o prietenie, ii ca cineva din afara sa intervina si sa strice acea legatura care cu greu a fost cladita.

Asa am patit si eu cu multi ani in urma; am fost prietn foarte mult timp cu o fata (doar amici),ne intelegeam de minune pana cand a aparut o alta "fetiscana" care a distrus acea legatura dintre noi.Si asta nu ii nimic! Acea persoana "bagatoare de seama" a facut tot posibilul sa imi intoarca vechea prietena impotriva mea facand-o sa ii povesteasca amanunte pe care doar noi le stiam.Pacat ca o prietenie asa cum am avut-o eu cu acea persoana s-a terminat brusc dar si cu unele repercursiuni, facand din prietena mea o adevarata "tarfa".

Exista de foarte multe situatii in care, intr-un grup de prieteni sa fie si unele persoane care baga strambe intre prieteni ,facandu-i sa se certe dar si "idioti" care nu fac altceva decat sa barfeasca pe unul si pe altul din grup.Stiu ca ati patit-o si voi si deaceea astept comenatriile voastre. Nu putem lasa ca acele persoane "fantomatice" sa se bage in prietenia cuiva deoarece nu sunt decat niste "cretini ,bagatori de seama".Dar mai exista o situatie ,in care o persoana se imprieteneste cu tine doar dintr-un motiv anume (bani ,sa il ajuti cu ceva sau doar sa profite de tine) si sa te lase "balta" in cele mai grele momente.

Societatea in care traim ne da foarte multe batai de cap ,mai ales de cand cu criza economica, s-a afundat mai tare iar acest fapt ingreuneaza din ce in ce mai mult o prietenie.Spun asta prin prisma faptului ca intr-o prietenie este "pus sufletul pe tava" iar cei doi prieteni se pot certa din tot mai multe motive (imprumuturi de la unul la altul si multe altele legate de BANI).

Eu spun ca fiecare dintre noi sa ne alegem prietenii mult mai selectiv si sa nu lasam alti "sarlatani" sa ne strice vechile prietenii.Stiu ! Aceasta selectie este foarte dificila de facut ,dar trebuie sa o adoptam deoarece, multe "hiene" sunt in societate si trebuie sa ne ferim de ele.


Va multumesc si va spun "ca de obicei" ..... Sa traiti fericiti!

3 comments: