Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Transportul in comun

Ca de obicei...cand trebuie sa te deplasezi spre un loc anume, ai nevoie de un mecanism de transport (masina,avion,vapor,etc) care te va duce in locul dorit.
Ca cetatean al unui oras, cum este Timisoara, intalnesti deseori in mijloacele de transport fel de fel de intamplari amuzante sau chiar stranii care iti dau mari batai de cap.

Ce vreau sa spun prin asta, este faptul ca de fiecare data cand ma deplasez cu un mijloc de transport(mai ales tramvai) sunt pus in fata multor intamplari care de multe ori mi-a starnit dezgustul.Daca tot am spus de dezgust, vreau sa va povestesc o intamplare pe care a patit-o o cunostinta de-a mea care spune asa:

Intr-o zi, cand se indrepta spre casa, cu tramvaiul, a fost pusa in fata unei intamplari mitocanesti.In tramvai se afla un tanar ce savura un hamburger din care curgea pe podea toate sosurile cu care era umpult iar fara nici un regret, dupa ce si-a terminat hamburgerul, a aruncat si hartia pe jos spre mirarea tuturor.Din toti cei ce erau in tramvai, nu s-a simtit nici unul sa ii atraga atentia de ce arunca pe jos hartia si de ce isi bate joc de orasul in care traieste de cat cunostinta mea.
Dansa, caci despre o femeie este vorba, i-a explicat ca nu este frumos gestul pe care l-a facut si de ce nu strange ce a aruncat pe jos.

Acel baiat, fara nici un strop de respect i-a raspuns pe un ton raspicat...de ce striga la el si de ce o intereseaza de el, continuand cu un val de injuraturi.
Asta este Romania! Tara a mitocaniei si a lipsei de educatie in care toti idiotii fac ce vor si isi bat joc de societate.

Nu doar aceste mitocanii definesc transportul in comun ci si acei batrani care isi pierd ziua prin troleibuze, urland la adolescenti, de ce nu le fac
loc pe scaun.
Este nedreapta aceasta "lege a politetii", atunci cand un batran care sta toata ziua, vine in troleibuz si iti cere sa ii cedezi locul, tu fiind un simplu cetatean ce vi de la lucru si esti rupt de oboseala iar el sta si
"freaca menta".

Stiu ca poate am fost prea dur si poate nedrept, dar intr-o societate civilizata, cu totii trebuie sa cooperam si sa traim in pace si armonie.
Concluzia este ca, transportul in comun isi face treaba de sute de ani, iar micile scapari ale unor "animale" trebuie sa le trecem cu vederea si sa nu le dam inportanta, doar celor ce fac din aceasta tara sa devina un RAHAT!

Va multumesc si va spun "ca de obicei" ..... Sa traiti fericiti!

4 comments:

  1. Muntea Florin Alexandru15 iulie 2011 la 18:40

    Ce mi se pare si mai haios, e faptu` ca in loc sa monteze aparate de aer conditionat in tramvaie, RATT ofera deodorant persoanelor care isi fac abonament.
    Si acu` vine o critica. :D De ce nu ai scris si despre mult iubita firma AUTOTIM?

    Bafta cu blogu`.

    RăspundețiȘtergere
  2. da...bine zici...la Autotim ii voi face o postare aparte(mai speciala)....merci de aprecieri

    RăspundețiȘtergere
  3. stiu am patito si eu cu persoanele in varsta nu inteleg ce le place sa mearga aiurea si mai au pretentia sa mai steie si jos dupa ce ca noi venim de la munca sau de oriunde altundeva si venim obositi si trebuie sa ne ridicam sa steie fundurile lor zbarcite ..

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) ... ai dreptate ... imi place cum ai spus-o "fundurile zbarcite"

    RăspundețiȘtergere