Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Scoala romaneasca

Ca de obicei....elevilor din Romania nu le place scoala.Asta este un lucru sigur! Dar de modul in care se face scoala nimeni nu vorbeste.Asta voi dezbate eu in acest articol dedicat scolii romanesti.

Inca din clasele primare ,mie personal nu mia placut scoala.Nu zic de felul in care sau desfasurat anii de scoala ci la felul in care s-a predat.In Romania nimeni ... chiar nimeni ... nu s-a ocupat de modul in care elevii romani trebuie instruiti pentru anii ce vor urma: liceu , facultate ,master,doctorat.

Toti ministrii care au fost la putere si pe care ii cunos eu ,nu au reusit sa faca ceva pentru scoala romaneasca ci din contra, au ingreunat-o. Eu si restul colegilor, cand eram in clasa a VII-a ne-am confruntat cu o hotarare de guvern care facea ca evelii din clasele de-a VII-a sa de-a asa numitele "teze nationale" ... o mare prostie ... si nu era tot ... si in clasa a VIII-a am primit din nou o lovitura ,trebuia sa dam iarasi tezele nationale care s-au desfasurat intr-un haos total.

Felul in care este organizata scoala romaneasa ,nu face altceva decat sa distruga geniile pe care scolile din Romania le au.Vorbesc aici despre materiile pe care fiecare scoala le impun si despre profesorii care vin la ore cu "scarba" datorata scaderii repetate a salariilor.Datorita acestor masuri de incapacitate profesionala ,Romania a ocupat anul acesta locul 24 in Europa la invatamant.Aceasta ineficienta duce Romania intr-o degradare si un colaps total ,urmasii nostrii fiind cei mai expusi in fata viitorul sumbru pe care Romania il are deja croit, odata cu imprumuturile externe.

Daca invatamantul romanesc nu este redefinit ,tara noastra va duce lipsa de oamenii de care avem nevoie in situatiile acestea .Ba chiar multe ori auzim la radio sau la TV ca multi doctori fac greseli, de multe ori fatale ,datorata proastei instruiri.In scolile din tara nostra teoria este punctul forte ! .... dar in rest nimic ... fara practica ... fara examene adevarate si fara locuri de munca.La noi ,scoala ii invata pe elevi tot felul de materii nefolositoare iar materiile de baza sunt facute cu o neindemanare vizibila.

Vreau sa va dau un exemplu : un copil ce invata intr-un liceu cu profil real .... unde se invata doar matematica-informatica ,este bombardat cu alte materii de care nu are nevoie mai departe in viata .... el find doar ingreunat pentru a invata materile de baza .Sau ce rost mai are sa faci chimie sau biologie daca tu in viitor vrei sa faci dreptul si sa te faci avocat ... doar nu iti cere judecatorul sa spui din ce este compus un atom ?!

Poate unii dintre voi zic faptul ca scoala vrea sa de-a elevilor sai acea "cultura generala" pe care toti ar trebuii sa o avem dar care defapt este o intortochere a cunostintelor dobandite ,ineficient si toate "la gramada".Daca tot ,cei de la putere vor ca elevii din Romania sa aibe cultura generala ... ar trebuii sa demareze tot felul de proiecte distractive dar si eficiente pe care multi dintre elevi si le-ar dorii si sa-i scoata din acea rutina zilnica pe care sunt nevoiti sa o accepte.
Vedeti ,aceasta este scoala romaneasca ,care de fiecare data cand un ministru este la conducere ,ea se afunda din ce in ce mai tare.

Cu toate acestea ,scoala romaneasc a rezista timp de sute de ani iar de la I.Cuza pana in ziua de azi, Romania a scos pe portile scolilor sale sute, chiar mii de mari genii ,cu care ne putem mandrii chiar daca felul in cale au invatat acei copii .... a fost de neinchipuit.Daca putem trage o concluzie din toate cate am spus ,ea se rezuma la faptul ca indiferent cum este scoala romaneasca (buna sau rea) ,noi ne putem mandrii cu adevarate valori ale societatii.

Va multumesc si va spun "ca de obicei" ..... Sa traiti fericiti!

5 comments:

  1. au ce scoala avem si noi ce ma enerveaza ca mai trebuie sa mergem la scoala pana in 1 iulie sunt niste satanisti astia de la ministerul p*l* da na ce sa le faci inca speram ca vor muri dracu de babalaci nici nu isi poate misca curu ala infect si ne da noua legi hoooooooo hanicapatilorrrrrr:(

    RăspundețiȘtergere
  2. scoala nu este un lucru rentabil in ro

    RăspundețiȘtergere
  3. yoy ce dragutii:X:X:X:X:X::X

    RăspundețiȘtergere
  4. nu ,este doar o poza tipic romaneasca

    RăspundețiȘtergere