Citatul săptămânii: "Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu: Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!"

Muzica, parte din viata noastra


Ca de obicei .....in viata asta ,omul a incercat sa se exprime in tot felul de metode:pictura,sculptura,teatru dar si muzica.
Azi, daca tot este o zi frumoasa va voi vorbii despre muzica si exprimarea prin ea. Inca din cele mai vechi timpuri omenirea a avut nevoie de ceva anume pentru a se distra dar si pentru a fi mai puternici sau mai relaxati ;asa a aparut "muzica" find una dintre cele mai folositoare si atractive arte.

In ziua de azi muzica este nu numai o arta ci si un mod de-a traii.Spuneti-mi voi un om care sa nu fi ascultat macar o melodie sau un cantec?Nu cred! Orice om din lume fie el sarac ,bogat sau inapoiat a ascultat sau a fredonat o melodie .Si in tarile sarace din Africa unde poate nu a ajuns nici radioul, se canta tot felul de cantece (i-adevarat ,cantece bastinase ,nu Rihanna sau Madonna)la care iau parte intreaga comunitate ,dansand si cantand alteori prin cantece rugandu-se zeilor.

Sunt sigur ca in sufletul fiecarui om exista o persoana (cantaret/cantareata) care sa ii aline durerile sau stresul cumulat in timpul zilei ,iar noaptea ,cand ajunge acasa isi da drumul la casetofon si asculta melodia preferata.Asa este si in cazul meu.....nu sunt eu o persoana stresata dar cand ajung acasa dau drumul la PC si ascult muzica.De fiecare data cand ascult o singura melodie de-a lui Michael Jackson incerc sa ma descarc de stresul adunat in timpul zilei si incerc sa nu ma gandesc la nimic decat la ritmul si versurile melodiei respective.
Cum am mai spus ......cantaretul pe care il ascult este MJ......eu zic ca este acel artist desavarsit pe care mi l-am dorit din totdeauna si care ma face sa ma simt bine de fiecare data ascultandu-l.

In general muzica este acea parte exterioara a omului care poate fi descoperita doar cu ajutor divin dar in unele momente muzica este descoperita in mod intamplator iar cei care o descopera incep sa se indrepte catre o cale gresita ,de unde rar se mai pot intoare.Va spun aceste cuvinte prin faptul ca in lumea larga....mai ales in America ......muzica este asociata cu drogurile,betia si pornografia.Artistii care pica in asemenea "plase" ajungand sa uite de vechiile scopuri pentru care muzica a fost conceputa.

Va multumesc si va spun "ca de obicei" ..... Sa traiti fericiti!

2 comments:

  1. interesanta postare , fiecare om percepe muzica in felul sau , depinde ce gen de muzica asculta , era odata un text : esti ceea ce asculti , asta era la un post de radio mai vechi

    RăspundețiȘtergere
  2. ce gen de muzica ascultati inafara de cele mai cunoscute house , populara , manele etc ??

    RăspundețiȘtergere