Citatul săptămânii: "Priveşte adânc în ochii, cucereşte!"

Dragoste din trecut

    Ca de obicei ... prima dragoste nu se uita niciodata. Acele fragede clipe de iubire din perioada adolescentina devine un reper pentru viitorul amoros al unui tanar iubaret. Primul sarut sau prima imbratisare contempla la crearea unui ansamblu de sentimente ce cu greu mai pot fi retraite.

Intaia relatie in viata unui adolescent este privita ca perfectiunea intruchipata sau ca unica si de nedespartit uniune. Cand inevitabil relatia a luat sfarsit, totul nu mai are nuanta in viata, avand continuu gandul ca nu mai poti iubii pe altcineva. Datorita acestei iluzii, de-a nu mai putea iubii niciodata, adolescentii cersesc iubire, incercand relatii de tot felul, mintindu-se ca totul a revenit la normal, dar finalizand cu un esec total.

Acest esec este vazut de catre tinerii iubareti ca fiind o dragoste neatinsa, revenind adesea cu gandul la ce-a dintai relatie.

Titlul acestei postari, dragoste din trecut, nuanteaza in profunzime faptul ca o relatie pe care un adolescent(a) a avut-o in trecut revine in viata acestuia, distrugandu-i actuala relatie. Am vrut sa reflectez asupra primei dragoste deoarece adesea se intampla ca in viata unui amorez sa intervina o relatie din trecut, facand ca prezenta relatie in care este implicat(a) sa aibe de suferit.

Unele conversatii pe care doi fosti parteneri le au dupa ce s-au desprtit despre cum a decurs relatia lor, pot aprinde din nou sentimente care de mult s-au stins in sufletele lor. Poate nu fapul acesta, ca cei doi vorbesc in continuare este lucrul cel mai rau (ei putand in continuare sa fie amici), ci faptul ca partenerul actual are de suferit din cauza acestei legaturi, alteori din ce in ce mai stranse.

Mai dureros este faptul ca discutiile pe care le au cei doi nu sunt intamplatoare, ci au un scop intemeiat pentru unul dintre ei. Discutiile devin pentru fostul partener o parghie de revenire la fosta relatie.

Prin aceste cuvinte putem remarca doua lucruri importante: primul este acela ca o fosta relatie afecteaza pe prezenta provocand certuri, iar al doilea este acela ca involuntar discutiile aparute intre cei doi fosti parteneri afecteaza psihicul actualului partener(e) facandu-l sa creada ca este doar un inlocuitor.


Va multumesc si va spun "ca de obicei" ...... Sa traiti fericiti !

3 comentarii: